Щоб стати нотаріусом потрібно мати юридичну освіту

Нотаріальна робота затребувана завжди. Багато людей потребують нотаріальних послуг і тому в кожній нотаріальній конторі завжди людно й виникають чималі черги. Мережа державних і приватних нотаріальних контор збільшується з кожним роком і зростає попит на цю благородну професію.

Перелік документів, що потребують нотаріального засвідчення, надзвичайно великий. Найбільш поширені, які на слуху в соціумі і які диктує нам саме життя, це – свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, заповіт, право на спадщину, договір дарування, довіреність, договір опіки, завірення копій різних документів та багато-багато інших правочинів.

Нотаріуси є державні і приватні. Та єднає їх те, що вони уповноважені державою на вчинення нотаріальних дій і засвідчення правочинів. Лише тоді документ набуває юридичної сили, коли нотаріус засвідчить його своїм підписом і печаткою. Почесна і поважна посада, яка відіграє провідну роль у суспільних правовідносинах.

Нотаріус, здійснюючи свої професійні обов’язки, підпорядковується тільки закону. Він має бути добросовісним і відповідальним. У присязі, яку складають нотаріуси вступаючи на посаду, зазначено, що нотаріус зобов’язується працювати чесно і сумлінно, згідно з законом і совістю, поважати права й законні інтереси громадян та організацій, зберігати професійну таємницю та берегти високе звання нотаріуса.