У пошуках четвертого виміру

«Четвертий вимір» існує, і поринути в нього можуть усі охочі, а допоможе в цьому Шебешович Ніна (на фото).

Ідея заперечення тривимірності світу пронизувала виступ однієї з найперспективніших студенток-дизайнерів на захисті дипломних робіт на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», що відбувся 12 червня 2017 р. у Тернопільській філії Університету «Україна».

Головним стилем проекту дипломантки Шебешович Ніни є постмодернізм зі своєю філософією, що пропагує відмову від традицій та стереотипів. Для постмодерністського стилю характерні чіткі орнаменти, контрастні кольори та форми, які плавно сплітаються між собою. Темою своєї роботи Ніна обрала розробку інтер’єрів для офісних приміщень, вважаючи, що це на даний час є актуальним та оригінальним ходом. «У приміщеннях такого роду можна експериментувати, створювати різні рекреаційні зони, цікаво деформувати та змінювати простір», – пояснює молода дизайнерка. Вдалий тематичний напрям проекту студентки «У пошуках четвертого виміру» – виміру асиметричних форм і яскравих акцентів, в якому відсутня логіка та здоровий глузд, – дозволив розкрити авторське бачення проблеми тривимірності світу.

На вибір такої нестандартної теми проекту студентку надихнув керівник її дипломної роботи Закриничний Ігор Валерійович, який, за словами Ніни, навчив її видів композиційних рішень, допоміг краще пізнати особливості постмодернізму та освоїти програму АutoCAD, в якій і виконувався проект.

Педагогічний колектив Тернопільської філії Університету «Україна» переконаний, що такі перспективні студенти-дизайнери, як Ніна, зможуть гідно представити свої знання не лише на рівні Тернопільщини, а й всієї України, та достойно поповнити ряди висококваліфікованих спеціалістів.